Som leder for sagsbehandlere/beskæftigelseskonsulenter i en kommune, møder du og dine kolleger mange unge mennesker med ovenstående udfordringer. I samspillet med de unge kan der opstå både faglige og personlige dilemmaer, som med fordel kan drøftes i plenum med kolleger, som sidder med lignende problematikker. Det er vigtigt at få sat ord på – og rammer for – netop disse dilemmaer
Har du som leder en gruppe/et team, der har brug for at blive endnu bedre klædt på til mødet med de unge mennesker kan VIGA Recruitment hjælpe med samtaleteknikker, spørgeteknikker, metoder til afklaring af ønsker til fremtiden, øvelser til styrkelse af både selvtillid og selvværd for de unge mennesker.
Derudover har René Vilsgaard stor erfaring i terapisamtaler med unge i TUBA (Terapi og rådgivning for unge, der er børn af alkohol- og stofmisbrugere). René kan både tage samtaler med de unge, og kan hjælpe dig som sagsbehandler med at blive godt klædt på, til mødet og samspillet med netop denne gruppe af unge.
I mødet med de unge, kan VIGA Recruitment således hjælpe jer med:
Hvornår har fagligt indhold relevans for supervision, og hvornår skal vi mødes i en workshop? Og findes der en tredje løsning? Ja – vi kalder det SUP-SHOPPEN.
Som udgangspunkt er supervision for mennesker der arbejder med mennesker. I vores arbejde med mennesker, indgår vi i relationer til og med borgerne. Kommunikationen kan være svær, kommunikation kan misforstås, og der kan opstå både faglige og personlige dilemmaer. I et fortroligt forum, kan vi udveksle erfaringer med konkrete, faglige dilemmaer, og vi kan udvikle os selv som mennesker, og derved vores arbejde med borgere. I supervisionen arbejder vi henimod en generel løsning på de konkrete udfordringer i arbejdet med mennesker.
Når vi skal lære noget nyt, sætte en ny retning, ændre nogle arbejdsgange m.v. afholder vi en workshop. Måske er emnet knap så konkret som i supervisionen, og sandsynligvis kommer der alligevel personlige erfaringer ind i debatten, ligesom deltagerne på individniveau kan mærke en personlig udvikling i arbejdet med borgerne.
SUP-SHOPPEN – er vores måde at tænke tingene sammen på. Det ene behøver ikke udelukke hinanden. Vi skaber et nyt rum, hvor vi både kan drage nytte og fordele af gruppedynamikken, og hvor vi kan give plads til den enkelte. Vi er stadig i et fortroligt rum, vi har tillid til hinanden, og vi bidrager.
Det handler om at styrke medarbejdernes faglighed og trivsel. Naturligvis med udgangspunkt i det daglige arbejde, og de konkrete udfordringer, der kan opstå.
Processen i supervision og SUP-SHOPPEN i samarbejde med VIGA RecruitmentIndledningsvis afholder VIGA Recruitment et opstartsmøde med relevante personer, på din arbejdsplads. Vi forventningsafstemmer:
Og så går vi i gang
Der tages referat fra alle sessioner. Når vi mødes første gang, indgår vi en fælles kontrakt i gruppen, hvor vi forpligter os til:
Forud for alle sessioner, udarbejder VIGA Recruitment en dagsorden og fremsender relevant materiale. Imellem sessionerne udarbejder VIGA Recruitment opsamlingsnotater med de indgåede aftaler, og emner og punkter til næste session. Der kan være opgaver af større eller mindre karakter der skal udføres imellem de enkelte sessioner.
En session forventes at vare maksimalt 3 timer.